2009. december 28., hétfő

Angie és a 4TAPPANCS - 1

Sziasztok !
Én ANGIE vagyok, a 4TAPPANCS TEAM új KUTYAtagja !
Azt gondolom a nevemből kiderül, hogy szuka vagyok, ami meg a fajtámat illeti: Border Collie, - tehát egy terelő juhászkutya és a mi fajtastandardunkat az FCI az 1. csoport, 1. szekciójában a 297 szám alatt tartja nyilván. 2009 szeptember 14.-én születtem, 2 nappal korábban, mint ahogy az elődöm, a ROCKY meghalt. Az Angol-Skót határvidékről származik a fajtám, akit érdekel az itt olvashat róllunk többet:
háziállatok - Border Collie
kiskutya.hu
kutyavári.hu
Egyébként sok helyen azt írják, hogy mi Border Colliek vagyunk a legokosabbak és a leginteligensebbek, de ezt én még most nem igen értem.

Ide rakok most egy képet, amin az látszik, hogy mi hatan voltunk testvérek és volt egy anyukánk, akinek a neve HAPY, akitől mi egész nap szopni akartunk, de nem bírtunk, mert elaludtunk. (ha valaki nem látná a színkülömbségeket ? - én balról a második vagyok a sorbafekvésben, egyébként a GAZDI megigérte, hogy majd később kiokosít mindenkit Border Collie színtanból !)
Aztán amikor már kinyílt a szemünk, akkor megláttuk az apánkat is, akit SHENnek hívnak. Ami a GAZDI szerint nagy szó, mert a legtöbb kutya soha nem is látja az apját ! Ami szerinte főleg arra az idejétmúlt tenyésztési szokásra vezethető vissza, hogy nem a tenyésztési céloknak megfelelő KUTYA-családokat tartanak a GAZDIk, ha nem önző érdekektől vezérelve itt-ott fedeztetik a KUTYáikat. Ez szerencsére velem nem így történt.
Sőt velünk még ott volt az egyik nagymamánk is, akit számunkra nevetséges módon BABYnak hívnak, pedig mi voltunk igazán a babyk. Akitől a GAZDI szerint a barna szőröm színét örököltem. Ja… meg még ugye az egyik nagynénink is ott élt velünk.




Ezen a képen balról jobbra: anya, apa, nagynéni és nagymama.
Szóval igazi falka voltunk, rengeteget játszottunk, rohangáltunk és őrjöngtünk. A nagymama és nagynéni segítettek anyunak minket nevelgetni, apa meg őrködött fölöttünk.
Azért kezdtem el én nektek most írni itt ezt a BLOgot most, mert én tulajdonképpen egy Karácsonyi Ajándék kutya vagyok ! Tehát csak most Karácsonytól vagyok 'hívatalos' 4TAPPANCS TEAM tag.
No nem kell pánikolni, nem fognak a szaloncukortólmentesfával együtt kidobni. Csak hát az élet így hozta, … szóval a GAZDI azt mondta, hogy itt majd elmesélhetem nektek az életem, … ami talán érdekes lesz, vagy talán tanulságos.
A lényeg az, hogy most visszamenőleg be kell pótolnom ami szeptembertől történt velem.